Recepten
Wit vlechtbrood
Ingrediënten
250 ml water (handwarm)
Benodigdheden
Deegkom
Theedoek
Bereiding
Recept voor 2 vlechtbroden
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Weeg alle ingrediënten af en kneed deze 3 min op lage snelheid en daarna nog eens 9 min op middelhoge snelheid (of 20 min met de hand kneden).
Laat het deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (105g)
Rol deze ongeveer 15 cm lang tot een streng en laat het dan 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Rol de deegstrengen opnieuw uit tot een streng van 45 à 40 cm.
Leg de drie deeg strengen naast elkaar met de punt naar elkaar toe.
Maak ze aan de bovenzijde aan elkaar en begin met vlechten.
Spray de bakplaat in met bakspray.
Leg de drievlecht nu op de bakplaat en maak nog een vlechtbrood van de andere deegstrengen.
Plaats ze ongeveer 10 cm uit elkaar op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het 40 minuten rijzen op kamertemperatuur onder een theedoek.
Plaats de bakplaat met de vlechtbroden in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak het gaar voor 25 à 30 minuten.
Laat het brood goed afkoelen na het bakken op de bakplaat.