Recepten
Kaas- en hambroodjes
Ingrediënten
Deeg:
500 g Bloem wit brood Bakers@Home
310 ml koud water
12 g gedroogde gist (of 25 g verse gist)
12 g broodverbeteraar Bakers@Home
7 g zout
Hartige vulling:
Hamblokjes
Kaasblokjes
Stukjes paprika
Geraspte kaas
Kruiden naar keuze
Benodigdheden
Weegschaal
Theedoek
Mes
Deegkom
Snijplank
Bakspray
Bereiding
Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.
Meng deze 2 minuten in de deegkom op lage snelheid.
Daarna 10 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg.
Laat het deeg na het kneden 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.
Bestuif de tafel met bloem, verdeel het deeg in stukken van 70 g.
Maak bolletjes van de deegstukken en laat 10 minuten rusten.
Druk de bolletjes in het midden in zodat er een kuiltje bekomen wordt.
Spuit de bakplaat in met bakspray.
Leg de bolletjes op een ingesmeerde bakplaat ongeveer 6 cm uit elkaar.
Vul de kuiltjes met de hartige vulling, laat het nog eens 40 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Bak in het midden van de voorverwarmde oven van 210°C gedurende 12 à 15 minuten.
Tips voor extra afwerking
Gebruik eens in de plaats van wit bloem, bloem lichtbruin brood Bakers@Home
Voeg wat pompoen- of zonnebloempitten toe aan de vulling voor een meer mediteraans karakter.