Kaas- en hambroodjes


Zaterdag

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Weegschaal

  • Theedoek

  • Mes

  • Deegkom

  • Snijplank

  • Bakspray

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten voor het deeg af.

  • Meng deze 2 minuten in de deegkom op lage snelheid.

  • Daarna 10 minuten op middelhoge snelheid tot een glad deeg.

  • Laat het deeg na het kneden 15 minuten rusten onder een droge theedoek op kamertemperatuur.

  • Bestuif de tafel met bloem, verdeel het deeg in stukken van 70 g.

  • Maak bolletjes van de deegstukken en laat 10 minuten rusten.

  • Druk de bolletjes in het midden in zodat er een kuiltje bekomen wordt.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray.

  • Leg de bolletjes op een ingesmeerde bakplaat ongeveer 6 cm uit elkaar.

  • Vul de kuiltjes met de hartige vulling, laat het nog eens 40 minuten rijzen.

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Bak in het midden van de voorverwarmde oven van 210°C gedurende 12 à 15 minuten.

Tips voor extra afwerking