Recepten
Broodkoekjes zonder oven
Ingrediënten
180 ml melk (op kamertemperatuur)
4 g gedroogde gist
2 g zout
Benodigdheden
Weegschaal
Koekenpan of grilpan
Keukenrobot
Bereiding
Meng alles ingrediënten (exclusief de chocoladedrops) voor 4 minuten op lage snelheid en daarna 6 minuten op middelhoge snelheid in de keukenrobot of 20 minuten met de hand
Kneed voorzichtig de chocoladedrops doorheen het deeg tot deze gelijk verdeeld zijn.
Laat het deeg 15 minuten rusten onder een droge deegdoek op kamertemperatuur.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter en steek rondjes uit van 6 à 7 cm. Je kan de overschot van het deeg opnieuw uitrollen tot het volledig op is.
Laat het deegstukjes 20 minuten rusten onder een droge deegdoek op kamertemperatuur.
Bak de deegstukjes ongeveer 7 minuten aan elke zijde op een middelhoog vuur.
Laat de broodkoekjes afkoelen op een rooster
Tips voor extra afwerking
Snij de afgekoelde koekjes open en vul ze met crème patissière Bakers@Home
Vervang de chocoladedrops door rozijnen Bakers@home
Vervang de witte bloem door volkorenspeltbloem Bakers@Home