Bruin boerenbrood met zaden


Meergranenbroodjes1000x10000

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten samen in de mengkom (let op dat het zout niet direct in contact komt met de gist voor dat je het water hebt toegevoegd)

  • Kneed vervolgens het deeg in een keukenrobot met kneedhaak gedurende 10 minuten op de middelhoge snelheid

  • Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 15 minuten rusten.

  • Breng het deeg in de gewenste vorm en maak het deeg licht vochtig

  • Rol daarna het deeg door de zaadmengeling

  • Spuit de bakvorm in met de bakspray en leg het deeg in de bakvorm

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Laat het deeg 40 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak het brood 30 à 35 min op 220 graden

  • Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.