Recepten
Bruin boerenbrood met zaden
Ingrediënten
300 ml water (kamertemperatuur)
8 g zout
7 g droge gist
Bereiding
Meng alle ingrediënten samen in de mengkom (let op dat het zout niet direct in contact komt met de gist voor dat je het water hebt toegevoegd)
Kneed vervolgens het deeg in een keukenrobot met kneedhaak gedurende 10 minuten op de middelhoge snelheid
Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 15 minuten rusten.
Breng het deeg in de gewenste vorm en maak het deeg licht vochtig
Rol daarna het deeg door de zaadmengeling
Spuit de bakvorm in met de bakspray en leg het deeg in de bakvorm
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat het deeg 40 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak het brood 30 à 35 min op 220 graden
Haal het brood na het bakken uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.