Éclair


Zondag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Deeg

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Weeg de soezenmix af en doe deze in de mengkom.

    Voeg het water toe en meng dit 2 à 3 minuten op lage snelheid door elkaar.

    Als alles goed is opgenomen door de mix nog eens 3 min mengen op middelhoge snelheid.

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

    Doe het beslag in een spuitzak en spuit streepjes van ongeveer 2 cm breed en 8 cm lang.

    Spuit ze zo’n 6 cm uit elkaar op de bakplaat.

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

    Bak de eclairs in de oven op 220 °C gedurende 18 à 20 minuten.

    Laat de eclairs afkoelen op de bakplaat.

  • Vulling

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een garde.

    Mix alles goed door elkaar tot een gladde massa (ongeveer 2 minuten).

    Laat het geheel nog eens 10 minuten staan en roer het nog even kort voor ongeveer 30 seconden.

    De crème patissière is nu klaar voor verdere verwerking.

  • Afwerking

  • Doe het spuitje van gewenste grootte in de spuitzak.

    Vul de spuitzak met de crème patissière.

    Knip met een schaar een kruisje in de onderzijde van de eclair.

    Vul de eclairs als deze geheel zijn afgekoeld.

    Zet ze na het vullen 15 minuten in de koelkast.

    Doe ondertussen de chocoladedrops au bain marie tot alle chocolade is gesmolten.

    Blijf wel roeren als de chocolade begin te smelten zodat de warmte goed verdeeld wordt en de chocolade geleidelijk smelt.

    Neem de éclairs uit de koelkast.

    Pak een eclair vast aan de zijkant en dip de bovenzijde in de gesmolten chocolade.

    Haal deze langzaam omhoog tot er bijna geen chocolade meer van af loopt.

    Als u ze allemaal heeft gedaan, plaats ze dan nog eens 15 minuten in de koelkast.

    Daarna zijn ze klaar voor consumptie.

Producten in dit recept


Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière

Melkchocoladedrops 250 g

€ 5,08

Melkchocoladedrops