Profiteroles


Zaterdag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Deeg

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

    Weeg de soezenmix af en doe deze in de mengkom.

    Voeg het water toe en meng dit 2 à 3 minuten op lage snelheid door elkaar.

    Als alles goed is opgenomen door de mix nog eens 3 min mengen op middelhoge snelheid.

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

    Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitje.

    Spuit bolletjes van zo’n 4 cm doorsnede op de bakplaat.

    Belangrijk: laat 10 cm afstand tussen de verschillende bolletjes.

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

    Bak de profiteroles in de oven op 210 °C gedurende 25 à 30 minuten.

    Laat ze afkoelen op de bakplaat.

  • Vulling

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een garde.

    Mix alles goed door elkaar met de garde tot een gladde massa (ongeveer 2 minuten).

    Laat het geheel nog eens 10 minuten staan en roer het nog even kort voor ongeveer 30 seconden.

    De crème patisserie is nu klaar voor verdere verwerking.

  • Afwerking

  • Doe het spuitje van gewenste grootte in de spuitzak.

    Vul de spuitzak met de crème patissière.

    Knip met de schaar een klein kruisje aan de onderzijde van de profiteroles en vul deze met de crème patissière.

    Vul alle profiteroles en stapel ze dan op elkaar in een piramidevorm.

    Zet het geheel 20 min in de koelkast zodat het goed koud kan worden.

    Doe ondertussen de chocoladedrops au bain marie tot alle chocolade is gesmolten.

    Blijf wel roeren als de chocolade begin te smelten zodat de warmte goed verdeeld wordt en de chocolade geleidelijk smelt.

    Neem de profiteroles uit de koelkast en breng met een lepel de gesmolten chocolade aan aan de bovenzijde van de piramide.

    Het zal langzaam wat naar beneden uitlopen over alle profiteroles.

    Doe dit tot alle gesmolten chocolade op is.

    Plaats ze dan nog eens 15 minuten in de koelkast, en bestrooi het met bloemsuiker.

    Daarna zijn ze klaar voor consumptie.

Producten in dit recept


Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière

Donkere chocoladedrops 250 g

€ 4,84

Donkere chocoladedrops

Bloemsuiker 300 g

€ 3,32

Bloemsuiker