Gevulde chocoladesoezen


Woensdag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Soezen

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

    Weeg de soezenmix af en doe deze in de mengkom.

    Voeg het water toe en meng dit 2 à 3 minuten op lage snelheid door elkaar.

    Als alles goed is opgenomen door de mix nog eens 3 min mengen op middelhoge snelheid.

    Bekleed de bakplaat met bakpapier.

    Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitje.

    Spuit bolletjes van zo’n 4 cm doorsnede op de bakplaat.

    Belangrijk: laat 10 cm afstand tussen de verschillende bolletjes.

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

    Bak de soezen in de oven op 210 °C gedurende 25 à 30 minuten.

    Laat de soezen afkoelen op de bakplaat.

  • Vulling

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een garde.

    Mix alles goed door elkaar tot een gladde massa (ongeveer 2 minuten).

    Laat het geheel nog eens 10 minuten staan en roer het nog even kort voor ongeveer 30 seconden.

    De crème patissière is nu klaar voor verdere verwerking.

  • Afwerking

  • Doe het spuitje van gewenste grootte in de spuitzak.

    Vul de spuitzak met de crème patissière.

    Knip met een schaar een kruisje in de onderzijde van de soes.

    Vul de soezen als deze geheel zijn afgekoeld.

    Zet ze na het vullen 15 minuten in de koelkast.

    Doe ondertussen de chocoladedrops au bain marie tot alle chocolade is gesmolten.

    Blijf wel roeren als de chocolade begin te smelten zodat de warmte goed verdeeld wordt en de chocolade geleidelijk smelt.

    Neem de soezen uit de koelkast en breng met een lepel de gesmolten chocolade aan aan de bovenzijde van de soes.

    Als u ze allemaal heeft gedaan, plaats ze nog eens 15 minuten in de koelkast.

    Daarna zijn ze klaar voor consumptie.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière

Producten voor extra afwerking


Amandelschaafsel 300 g

€ 7,02

Amandelschaafsel