Recepten
Tijgersoezen

Ingrediënten
Kruimeldeeg:
400 g Kruimeldeeg mix Bakers@Home
200 g roomboter
1 ei
Soezen:
300 g soezenmix Bakers@Home
480 ml water (handwarm)
Benodigdheden
Mengkom
Bakpapier
Bereiding
Kruimeldeeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Soezen
Doe de mix en het water in de beslagkom en meng zachtjes voor 1 min.
Meng daarna 4 minuten op middelhoge snelheid tot een glad beslag.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitje van ongeveer 18 a 20 mm.
Spuit bolletjes van ongeveer 4 cm groot, en 6 cm uit elkaar.
Rol het koekjesdeeg uit op ongeveer 3 mm dik.
Steek rondjes uit van 5 cm en leg deze boven op het gespoten soezenbeslag en druk ze zachtjes aan.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
En bak het geheel gaar voor 25 à 30 minuten.
Laat de soezen goed afkoelen voor consumptie.