Soezenkrans


Vrijdag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 kransen

  • Soezen

  • Weeg de soezenmix af en doe deze in de mengkom.

    Voeg het water toe en meng dit 2 à 3 minuten op lage snelheid door elkaar.

    Als alles goed is opgenomen door de mix nog eens 3 min mengen op middelhoge snelheid.

    Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

    Teken 2 cirkels van 15 cm op het bakpapier ongeveer 12 cm uit elkaar.

    Doe het beslag in een spuitzak met een rond spuitje.

    Spuit rondom bolletjes van zo’n 3 cm doorsnede op de getekende cirkel ongeveer 2 cm uit elkaar.

    Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

    Bak de soezen in de oven op 210 °C gedurende 25 à 30 minuten.

    Laat de soezen afkoelen op de bakplaat.

  • Vulling

  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een garde.

    Mix alles goed door elkaar tot een gladde massa (ongeveer 2 minuten).

    Laat het geheel nog eens 10 minuten staan en roer het nog even kort voor ongeveer 30 seconden.

    De crème patissière is nu klaar voor verdere verwerking.

  • Afwerking

  • Snij de soezenkrans doormidden.

    Doe het spuitje van gewenste grootte in de spuitzak.

    Vul de spuitzak met de crème patissière.

    Vul de soezenkrans met de crème patissière en leg de bovenzijde er weer op.

    Verwarm de fondant tot 37 graden en breng dit aan op de bovenzijde van de soezenkrans met een lepel.

    Bestrooi het geheel met bloemsuiker.

    Herhaal dit voor de andere krans.

    Daarna zijn ze klaar voor consumptie.

Producten in dit recept


Afgeslapte fondant - wit 300 g

€ 5,27

afgeslapte fondant wit

Crème patissière 800 g

€ 7,39

Mix voor crème pâtissière