Koolhydraatarmer vloerbrood


Koolhydraatarmer dinsdag

Ingrediënten

  • 500 g Bloem koolhydraatarmer brood Bakers@Home

  • 340 ml water (handwarm)

  • 15 g droge gist / 30 g verse gist

Benodigdheden

  • Deegkom

  • Keukenrobot (optioneel)

  • Theedoek

  • Bakplaat

  • Bakspray / Bakpapier

Bereiding

  • Recept voor 2 broden

  • Bepaal de grootte van het brood.

  • Weeg alle ingrediënten af en kneed alles met het handwarm water tot een soepel deeg.

  • Voeg een klein beetje extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.

  • Kneed het gedurende 10 min met een keukenrobot tot een glad deeg of 20 min met de hand.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  • Breng het deeg daarna in de gewenste vorm.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Leg de opgemaakte deegstukken op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 40 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 30-35 minuten gaar.

  • Laat het brood na het bakken afkoelen op een rooster.

Producten in dit recept


Koolhydraatarmer brood 2.5 kg

€ 10,97

Bloem voor koolhydraatarmer brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist