Donkerbruine picknick sticks


Picknick sticks min

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 8 stuks

  • Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.

  • Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg in ongeveer 10 min.

  • Voeg nu de rozijnen en hazelnoten toe, meng dit er voor 1 à 2 minuten doorheen tot alles goed verdeeld zit.

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.

  • Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (70 gram).

  • Laat de stukjes deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Rol de deegstukjes uit tot een lengte van 25 à 30 cm.

  • Leg de uitgerolde deegstukken op de bakplaat, houd voldoende ruimte tussen de sticks (ongeveer 5 cm).

  • Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 30 min rijzen op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 15-20 minuten gaar.

  • Haal de sticks na het bakken uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.

Producten in dit recept


Donkerbruin brood 2.5 kg

€ 5,65

Bloem voor donkerbruin brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist

Rozijnen 300 g

€ 3,78

Rozijnen

Bruine hazelnoten 300 g

€ 6,14

Bruine hazelnoten