Recepten
Donkerbruine picknick sticks
Ingrediënten
Deeg:
225 g Bloem donkerbruin brood Bakers@Home
165 ml water (handwarm)
5 g zout
3 g droge gist / 6 g verse gist
Vulling:
100 g rozijnen Bakers@Home
Benodigdheden
Menkom
Theedoek
Bakspray / bakpapier
Bakplaat
Bereiding
Recept voor 8 stuks
Weeg alle ingrediënten af en zorg dat de gist niet direct in contact komt met het zout voor dat het water erbij zit.
Kneed alle ingrediënten met het handwarm water tot een soepel deeg in ongeveer 10 min.
Voeg nu de rozijnen en hazelnoten toe, meng dit er voor 1 à 2 minuten doorheen tot alles goed verdeeld zit.
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 15 min rusten op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken (70 gram).
Laat de stukjes deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Spuit de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Rol de deegstukjes uit tot een lengte van 25 à 30 cm.
Leg de uitgerolde deegstukken op de bakplaat, houd voldoende ruimte tussen de sticks (ongeveer 5 cm).
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het gedurende 30 min rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak het op 220 °C gedurende 15-20 minuten gaar.
Haal de sticks na het bakken uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.