Recepten
Granola-ontbijt pizza

Ingrediënten
Deeg:
200 g Granola mix Bakers@Home
100 g Rietsuiker
30 ml koud water
Afwerking:
1 verpakking platte kaas
Vers fruit naar eigen keuze
Benodigdheden
Deegkom
Weegschaal
Bakplaat
Bakspray / bakpapier
Lepel
Mesje
Bereiding
Recept voor 2 pizza's
Deeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar voor 2 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Spuit de taartring in met bakspray en plaats deze op de bakplaat.
Verdeel het mengsel in 2 gelijke delen van (165g) doe in iedere bakring een mengsel van 165 gram en verdeel het gelijkmatig in de vorm.
Druk het aan met de palm van je hand.
Bak de granolabodem in het midden van de voorverwarmde oven van 190 graden goudbruin gedurende 12 à 15 minuten.
Verwijder de bakring meteen na het bakken.
Laat het na het bakken afkoelen op de bakplaat.
Afwerking
Smeer de pizzabodem lekker dik in met platte kaas tot ongeveer 1 cm van de rand.
Decoreer het geheel met vers fruit naar eigen keuze.
Tips voor extra afwerking
Maak ook eens kleine ontbijt pizza's van ongeveer 7 cm rond.
Besmeer deze met banketbakkersroom en decoreer met appeltjes.