Granola-koek pizza


IMG 9023

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 pizza's

  • Deeg

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.

    Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200°C

    Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

    Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.

    Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 3 à 4 millimeter.

    Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om plakken aan de werkbank te voorkomen.

    Steek met de grote taartring van 15 cm diameter, 2 stuks uit en leg deze op de bakplaat.

    Leg ze ongeveer 3 cm uit elkaar.

    Het overgebleven deeg kunt u bewaren in de koelkast.

    Bak de pizzabodem in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.

    Laat het na het bakken afkoelen op de bakplaat.

  • Afwerking

  • Maak de crème patissière klaar met het water, roer deze met een garde glad in 1 minuut.

    Smeer de pizzabodem 1 cm dik in met de vulling tot ongeveer 1 cm van de rand.

    Decoreer het geheel met vers fruit naar eigen keuze.

Tips voor extra afwerking

  • Maak eens kleine pizza granolakoeken van ongeveer 7 cm rond.

    Kan erg leuk zijn als traktatie.

Producten in dit recept


kruimeldeeg mix 800 g

€ 5,33

Mix voor zanddeegkoekjes

Granola mix 300 g

€ 6,10

Granola mix

Taartring

€ 15,27

Taartring inox Ø15/4