Recepten
Granola-koek pizza
Ingrediënten
Deeg:
200 g Kruimeldeeg mix Bakers@Home
150 g Granola mix Bakers@home
100 g roomboter
1 ei
Afwerking:
100 g Crème patissière Bakers@Home
250 ml koud water
Vers fruit naar eigen keuze
Benodigdheden
Deegkom
Weegschaal
Bakplaat
Bakspray / bakpapier
Lepel
Mesje
Deegrol
Bereiding
Recept voor 2 pizza's
Deeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.
Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 3 à 4 millimeter.
Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om plakken aan de werkbank te voorkomen.
Steek met de grote taartring van 15 cm diameter, 2 stuks uit en leg deze op de bakplaat.
Leg ze ongeveer 3 cm uit elkaar.
Het overgebleven deeg kunt u bewaren in de koelkast.
Bak de pizzabodem in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.
Laat het na het bakken afkoelen op de bakplaat.
Afwerking
Maak de crème patissière klaar met het water, roer deze met een garde glad in 1 minuut.
Smeer de pizzabodem 1 cm dik in met de vulling tot ongeveer 1 cm van de rand.
Decoreer het geheel met vers fruit naar eigen keuze.
Tips voor extra afwerking
Maak eens kleine pizza granolakoeken van ongeveer 7 cm rond.
Kan erg leuk zijn als traktatie.