Koolhydraatarmere broodbloem


Koolhydraatarmer Woensdag

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 2 broodbloemen (16 broodjes)

  • Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 5 minuten op lage snelheid.

  • Kneed daarna 8 minuten op middelhoge snelheid.

  • Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.

  • Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 55 gram en maak hier bolletjes van.

  • Spray de bakplaat in met bakspray en leg de deegstukjes op de bakplaat ongeveer 8 cm uit elkaar.

  • Bestrijk alle bolletjes licht vochtig met water en een kwast.

  • Doe de zonnebloempitten en het maanzaad in de verschillende bakjes.

  • Duw 1 bolletje in de zonnebloempitten helemaal rondom.

  • Leg dit in het midden van de bakplaat.

  • Neem nu de 7 andere bolletjes en rol deze door het maanzaad geheel rondom.

  • Leg deze rond het bolletje met zonnebloem pitten net niet tegen elkaar zodat er een bloem model ontstaat.

  • Herhaal dit ook met de overgebleven bolletjes.

  • Laat het 60 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak de broodbloemen 10 à 12 min op 220 graden tot ze gaar zijn.

Producten in dit recept


Koolhydraatarmer brood 2.5 kg

€ 12,72

Bloem voor koolhydraatarmer brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,36

Droge gist

Broodverbeteraar 250 g

€ 3,69

Broodverbeteraar

Zonnebloempitten 300 g

€ 3,64

Zonnebloempitten

Maanzaad 300 g

€ 5,28

Maanzaad