Recepten
Koolhydraatarmere broodbloem
Ingrediënten
500 g Bloem koolhydraatarmer brood
340 ml water (handwarm)
15 g gedroogde gist / 30 g verse gist
1 zakje zonnebloempitten Bakers@Home
1 zakje maanzaad Bakers@Home
Bereiding
Recept voor 2 broodbloemen (16 broodjes)
Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 5 minuten op lage snelheid.
Kneed daarna 8 minuten op middelhoge snelheid.
Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 55 gram en maak hier bolletjes van.
Spray de bakplaat in met bakspray en leg de deegstukjes op de bakplaat ongeveer 8 cm uit elkaar.
Bestrijk alle bolletjes licht vochtig met water en een kwast.
Doe de zonnebloempitten en het maanzaad in de verschillende bakjes.
Duw 1 bolletje in de zonnebloempitten helemaal rondom.
Leg dit in het midden van de bakplaat.
Neem nu de 7 andere bolletjes en rol deze door het maanzaad geheel rondom.
Leg deze rond het bolletje met zonnebloem pitten net niet tegen elkaar zodat er een bloem model ontstaat.
Herhaal dit ook met de overgebleven bolletjes.
Laat het 60 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de broodbloemen 10 à 12 min op 220 graden tot ze gaar zijn.