Recepten
Koolhydraatarmere crackers
Ingrediënten
500 g Bloem koolhydraatarmer brood Bakers@Home
220 ml water (handwarm)
15 g gedroogde gist / 30 g verse gist
100 g boter (roomboter)
1/2 ei
Bereiding
Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 2 minuten op lage snelheid.
Kneed daarna 6 minuten op middelhoge snelheid.
Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.
Rol het deeg uit met een rolstok op een dikte van 2 à 3 millimeter.
Spray de bakplaat in met bakspray en leg de uitgerolde plak deeg op de bakplaat.
Bestrijk de bovenzijde van het deeg met een eitje.
Snij de deegplak in stukken met een afmeting van 6 x 12 cm.
De overgebleven deegstukjes die niet aan deze afmeting voldoen haalt u weg.
Prik met een vork gaatjes in de plakjes.
Laat het 20 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de crackers 30 à 35min op 180 graden tot ze gaar zijn.
Tips voor extra afwerking
Bestrooi de crackers voor het bakken met zaadmengeling als topping/decoratie.