Koolhydraatarmere crackers


Koolhydraatarmer vrijdag

Ingrediënten

  • 500 g Bloem koolhydraatarmer brood Bakers@Home

  • 220 ml water (handwarm)

  • 15 g gedroogde gist / 30 g verse gist

  • 100 g boter (roomboter)

  • 1/2 ei

Benodigdheden

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de deegkom en kneed het 2 minuten op lage snelheid.

  • Kneed daarna 6 minuten op middelhoge snelheid.

  • Leg het deeg onder een theedoek op kamertemperatuur en laat het 10 minuten rusten.

  • Rol het deeg uit met een rolstok op een dikte van 2 à 3 millimeter.

  • Spray de bakplaat in met bakspray en leg de uitgerolde plak deeg op de bakplaat.

  • Bestrijk de bovenzijde van het deeg met een eitje.

  • Snij de deegplak in stukken met een afmeting van 6 x 12 cm.

  • De overgebleven deegstukjes die niet aan deze afmeting voldoen haalt u weg.

  • Prik met een vork gaatjes in de plakjes.

  • Laat het 20 minuten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.

  • Bak de crackers 30 à 35min op 180 graden tot ze gaar zijn.

Tips voor extra afwerking

  • Bestrooi de crackers voor het bakken met zaadmengeling als topping/decoratie.

Producten in dit recept


Koolhydraatarmer brood 2.5 kg

€ 10,97

Bloem voor koolhydraatarmer brood

Droge gist 5 x 11 g

€ 2,00

Droge gist

Producten voor extra afwerking


Zaadmengeling 300 g

€ 3,32

Zaadmengeling