Recepten
Moederdag luxe broodtaart
Ingrediënten
Deeg:
300 g All-in luxebrood Bakers@Home
180 ml water (+/- 25°C)
Vulling:
100 g Crème patissière Bakers@Home
250 ml koud water
Afwerking:
Verse aardbeien
Benodigdheden
Deegkom
Mengkom
Weegschaal
Kneedhaak
Bakplaat
Theedoek
Spuitzak
Steelpan
Bereiding
Recept voor 2 luxe broodtaarten
Deeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Weeg alle ingrediënten af en kneed deze 3 min op lage snelheid en daarna nog eens 9 min op middelhoge snelheid (of 20 min met de hand kneden).
Laat het deeg 10 min rusten onder een theedoek op kamertemperatuur.
Spuit de bakpannen in met bakspray.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken (+/- 240 g) en maak hiervan bolletjes.
Laat ze 10 min rusten onder en theedoek op kamertemperatuur.
Vulling
Doe het water met de crème patissière in een kom.
Meng dit met een garde gedurende 2 à 3 minuten tot een glad geheel.
Taart opbouw
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol een deegstuk uit tot een ronde plak die wat groter is dan de bakpan.
Leg het deeg in de bakpan en herhaal dit voor het andere stuk.
Vul de spuitzak met de vulling en spuit de vulling op het deegplakje in de bakpan.
Ongeveer 1 cm dik en ongeveer 2 cm van de buitenzijde afblijven.
Laat het nog eens 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Strijk de buitenzijde van het deeg (waar geen vulling zit) in met een losgeklopt eitje en een kwastje.
Plaats de broodtaartjes op de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de broodtaartjes gaar voor ongeveer 18 à 22 min.
Na het bakken de broodtaartjes een beetje laten afkoelen en daarna uit de vorm halen en verder laten afkoelen op een rooster.
Als het geheel is afgekoeld kunt u het verder afwerken met aardbeien.
Verwarm de neutrale afdekgelei in een pannetje tot ongeveer 40 graden.
Bestrijk de bovenzijde van de aardbeien met de afdekgelei zodat ze mooi gaan glimmen.