Recepten
Rustieke passata mayabroodjes
Ingrediënten
240 g passata
300 ml water
6 g gemalen peper
8 g Italiaanse kruiden
2 eetlepels zonnebloemolie
Benodigdheden
Mengkom
Theedoek
Keukenrobot
Bereiding
Bepaal de grootte van het brood en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
Kneed het gedurende 10 min. met een keukenrobot tot een glad deeg.
Voeg extra water toe als het deeg tijdens het mengen te droog lijkt.
Na het kneden het deeg laten rusten onder een theedoek op kamertemperatuur gedurende 15 minuten.
Verdeel het deeg in bolletjes van 50g.
Maak de bolletjes licht vochtig met een kwast en plaats de broodjes per 4 stuks tegen elkaar op de bakplaat.
Bestrooi deze nu met mayabloem, en laat het geheel nog eens 40 minuten rijzen onder een theedoek op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Plaats de bakplaat midden in de voorverwarmde oven en bak het gaar in 20 à 25 minuten.