Recepten
Sneeuwballen
Ingrediënten
10 g gedroogde gist (of 20 g verse gist)
4 g zout
2 eieren
1 dl lauw water
1 dl lauwe melk
1 zakje witte chocoladedrops Bakers@Home
1 zakje Bloemsuiker Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Garde
Theedoek
Friteuse
Lepels
Keukenpapier
Bereiding
Doe de bloem en zout in een kom, voeg de eieren, water en melk toe en als laatste de gist.
Meng alle ingrediënten (behalve de rozijnen) goed door elkaar met een garde, tot een glad deeg in 5 minuten.
Laat het deeg 40 min rusten in de kom in een warme ruimte onder een vochtig theedoek.
Verwarm de friteuse voor op 180 graden, als deze op temperatuur is kunt u de smoutebollen gaan bakken.
Maak met behulp van 2 lepels of een ijsschep een bolletje van het deeg en laat dit rustig vallen in de friteuse.
Bak niet meer dan 4 à 5 stuks tegelijk. Anders koelt het vet of olie te veel af en krijg je vettige smoutebollen.
Bak de smoutebollen gedurende 4 à 5 min goudbruin, draai ze af en toe eens om tijdens het frituren.
Haal ze ten slotte uit de friteuse en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet/olie op te vangen.
Laat de smoutebollen helemaal koud worden
Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
Smeer de smoutebollen helemaal in met de witte chocolade en leg ze op een vetvrij papiertje.
Bestrooi ze royaal met de bloemsuiker en laat ze 30 min staan tot de chocolade hard is.
Tips voor extra afwerking
Vervang de witte chocoladedrops door melkchocoladedrops.