Chocolade friands


Bakers at home 01042021 786

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Steelpannetje

  • Keukenrobot

  • Spatel

  • 2 mengkommen

  • Siliconemat cakevormpjes

Bereiding

  • De boter in een klein pannetje laten koken op een zacht vuurtje tot een hazelnoten kleur.

  • In een keukenrobotkom meng je de eieren, suiker, honing, melk, vanillemerg en cacaopoeder met behulp van de vlinder.

  • Bij deze gladde massa voeg je de bloem en het bakpoeder toe evenals de licht gekookte boter en meng je verder tot een homogeen deeg.

  • Voeg aan dit lauwe deeg de chocoladestukjes toe en meng tot een mooi en glad deeg.

  • Plaats een folie over de kom en laat dit deeg 1 nacht in de koelkast rusten.

  • Vul de volgende dag de siliconen cakejesmat op met het deeg tot 3/4.

  • Plaats deze vormen op uw ovengrill, geen bakplaat, zodanig de warmte goed aan de vorm kan.

  • Bak op 210°C gedurende 10 à 15 minuten.

  • Laat alles in de vorm verder afkoelen.

Tips voor extra afwerking

  • Vanuit dit deeg kan je perfect citroen of appelsien madeleinen maken door het cacaopoeder achterwege te laten en te vervangen door, of door toevoeging van 2 volledige citroen zesten of 1 volledige appelsien zeste.

Producten in dit recept


Donkere chocolade callets 70/30/38 (70%) 2,5 kg

€ 24,15
Nieuw

Donkere chocolade callets

Vanillestokken zwart 3 stuks

€ 11,03

Zwarte vanillestokken

Cacaopoeder 1 kg

€ 11,50
Nieuw

Cacaopoeder

Bakpoeder 5 x 20 g

€ 2,64

Bakpoeder