Recepten
Chocolade friands

Ingrediënten
200 g boter
150 g eieren
130 g suiker
25 g honing
6 ml melk
30 g cacaopoeder
10 g bakpoeder
200 g bloem
Benodigdheden
Steelpannetje
Keukenrobot
Spatel
2 mengkommen
Siliconemat cakevormpjes
Bereiding
De boter in een klein pannetje laten koken op een zacht vuurtje tot een hazelnoten kleur.
In een keukenrobotkom meng je de eieren, suiker, honing, melk, vanillemerg en cacaopoeder met behulp van de vlinder.
Bij deze gladde massa voeg je de bloem en het bakpoeder toe evenals de licht gekookte boter en meng je verder tot een homogeen deeg.
Voeg aan dit lauwe deeg de chocoladestukjes toe en meng tot een mooi en glad deeg.
Plaats een folie over de kom en laat dit deeg 1 nacht in de koelkast rusten.
Vul de volgende dag de siliconen cakejesmat op met het deeg tot 3/4.
Plaats deze vormen op uw ovengrill, geen bakplaat, zodanig de warmte goed aan de vorm kan.
Bak op 210°C gedurende 10 à 15 minuten.
Laat alles in de vorm verder afkoelen.
Tips voor extra afwerking
Vanuit dit deeg kan je perfect citroen of appelsien madeleinen maken door het cacaopoeder achterwege te laten en te vervangen door, of door toevoeging van 2 volledige citroen zesten of 1 volledige appelsien zeste.