Chocolade kerstkransjes


Kerstkransjes

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Spuitzak

  • Spuitmond met grote opening

  • Bakplaat

  • Bakpapier

Bereiding

  • Breek de Macadamia noten in stukjes met behulp van een rolstok naar grote van eigen behoefte.

  • Klop de boter romig met behulp van een mixer in 5 min op middelhoge snelheid.

  • Doe twee derde deel van de chocolade in de microgolfoven (700 watt) en smelt deze in ongeveer 1 minuut.

  • Je kan de chocolade ook au-bain-marie smelten.

  • Houd de chocolade goed in de gaten en roer voordat je de microgolfoven opnieuw aanzet.

  • Als de chocolade gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade toe.

  • Roer goed totdat deze volledig is gesmolten.

  • Roer de chocolade door de boter tot deze vermengd is.

  • Leg bakpapier op een bakplaat en vul de spuitzak met het chocolademengsel.

  • Draai rondjes van ongeveer 6 à 7 cm diameter.

  • Ga net zolang door tot de bakplaat vol ligt en strooi de gebroken macadamia noten over de gespoten chocolade kransjes.

  • Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade hard worden.

  • Bewaar de kerstkransjes in de koelkast en hang ze uit in de kerstboom.

Tips voor extra afwerking

Producten in dit recept


Melkchocolade callets 823 (33,6%) 2,5 kg

€ 23,75
Nieuw

Melkchocolade callets 823

Macadamia noten 200 g

€ 9,28
Nieuw

Macadamia noten