Recepten
Chocolade kerstkransjes
Ingrediënten
300 g Melkchocolade Callebaut
90 g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
1 zakje Macadamia noten Bakers@Home
Benodigdheden
Spuitmond met grote opening
Bakplaat
Bakpapier
Bereiding
Breek de Macadamia noten in stukjes met behulp van een rolstok naar grote van eigen behoefte.
Klop de boter romig met behulp van een mixer in 5 min op middelhoge snelheid.
Doe twee derde deel van de chocolade in de microgolfoven (700 watt) en smelt deze in ongeveer 1 minuut.
Je kan de chocolade ook au-bain-marie smelten.
Houd de chocolade goed in de gaten en roer voordat je de microgolfoven opnieuw aanzet.
Als de chocolade gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade toe.
Roer goed totdat deze volledig is gesmolten.
Roer de chocolade door de boter tot deze vermengd is.
Leg bakpapier op een bakplaat en vul de spuitzak met het chocolademengsel.
Draai rondjes van ongeveer 6 à 7 cm diameter.
Ga net zolang door tot de bakplaat vol ligt en strooi de gebroken macadamia noten over de gespoten chocolade kransjes.
Zet de bakplaat in de koelkast en laat de chocolade hard worden.
Bewaar de kerstkransjes in de koelkast en hang ze uit in de kerstboom.
Tips voor extra afwerking
Maak dit recept met het Bakers@Home kerstpakket!