Kerstbuche


Kerstbuche

Ingrediënten

  • Biscuit:

  • 300 g Biscuitmix Bakers@Home

    5 eieren

    20 ml water

  • Afwerking:

  • Likeur

    Vers fruit

    1 liter slagroom 40% suiker

    Kerstversiering naar keuze

Benodigdheden

  • Mengkom

  • Klopper

  • Bakplaat

  • Bakpapier

  • Handdoek

Bereiding

  • Biscuit

  • Meng de mix met de eieren en het water en klop op tot een luchtig beslag.

    Smeer de bakplaat in met boter en beleg met bakpapier.

    Smeer het bakpapier ook goed in met boter, dit zal ervoor zorgen dat het biscuit beter oprolt.

    Verdeel het biscuit gelijkmatig over de bakplaat.

    Bak in een voorverwarmde oven van 210°C gedurende 10 minuten.

    Laat het biscuit na het bakken afkoelen, dit op een droge handdoek onder de omgekeerde bakplaat.

    Door het zo te laten afkoelen blijft het biscuit vochtig en zal het beter oprollen.

  • Afwerking

  • Klop de slagroom op.

    Besprenkel het biscuit met likeur, smeer er een laag slagroom op en beleg met fruit.

    Rol strak op, wikkel in bakpapier of huishoudfolie en laat stollen in de koelkast.

    Verwijder de folie, besmeer de biscuitrol met slagroom.

    Werk de kerstbuche af met kerstversiering naar keuze.

Producten in dit recept


Biscuitmix 800 g

€ 7,05

Mix voor biscuit