Recepten
Kerstbuche
Ingrediënten
Biscuit:
300 g Biscuitmix Bakers@Home
5 eieren
20 ml water
Afwerking:
Likeur
Vers fruit
1 liter slagroom 40% suiker
Kerstversiering naar keuze
Benodigdheden
Mengkom
Bakplaat
Bakpapier
Handdoek
Bereiding
Biscuit
Meng de mix met de eieren en het water en klop op tot een luchtig beslag.
Smeer de bakplaat in met boter en beleg met bakpapier.
Smeer het bakpapier ook goed in met boter, dit zal ervoor zorgen dat het biscuit beter oprolt.
Verdeel het biscuit gelijkmatig over de bakplaat.
Bak in een voorverwarmde oven van 210°C gedurende 10 minuten.
Laat het biscuit na het bakken afkoelen, dit op een droge handdoek onder de omgekeerde bakplaat.
Door het zo te laten afkoelen blijft het biscuit vochtig en zal het beter oprollen.
Afwerking
Klop de slagroom op.
Besprenkel het biscuit met likeur, smeer er een laag slagroom op en beleg met fruit.
Rol strak op, wikkel in bakpapier of huishoudfolie en laat stollen in de koelkast.
Verwijder de folie, besmeer de biscuitrol met slagroom.
Werk de kerstbuche af met kerstversiering naar keuze.