Recepten
Gevulde cake kerstboom
Ingrediënten
Cake:
400 g Cakemix Bakers@Home
200 g roomboter (kamertemperatuur)
4 eieren
2 eetlepels plantaardige olie
Vulling:
200 g Melkchocolade Callebaut
60 g ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Decoratie:
1 zakje Bloemsuiker Bakers@Home
Bereiding
Cake
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Meng de cakemix met de eieren en de plantaardige olie in een kom tot een mooi, glad beslag.
Meng 1 minuut op lage snelheid, voeg de roomboter toe (op kamertemperatuur).
Mix het geheel nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid.
Spray de gewenste bakvorm in met bakspray.
Verdeel het beslag in een bakvorm naar keuze en zorg ervoor dat de vorm voor 3/4 is gevuld.
Bak de cake gedurende 50 à 55 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik met een dunne priem in het midden van de cake (op het einde van de baktijd) als hier geen beslag meer aan zit is de cake gaar.
Anders de baktijd verlengen met 5 minuten.
Na het bakken de cake uit de bakvorm halen en laten afkoelen op een rooster.
Snij de cake in plakken van 5 mm dik en snij hier een ster uit.
Voor 1 boompje heeft u 3 sterren nodig van verschillende grootte.
U kunt de grootte van de boompjes zelf bepalen.
Vulling en afwerking
Klop de boter romig met behulp van een mixer voor 5 min op middelhoge snelheid.
Doe twee derde deel van de chocolade in de microgolfoven (700 watt) en smelt deze in ongeveer 1 minuut.
Houd de chocolade goed in de gaten en roer voordat je de magnetron opnieuw aanzet.
Een andere optie is de chocolade au-bain marie te smelten.
Als de chocolade gesmolten is, voeg je de rest van de chocolade toe.
Roer goed totdat deze volledig is gesmolten.
Roer de chocolade door de boter tot deze vermengd is.
Leg bakpapier op een bakplaat en vul de spuitzak met het chocolademengsel.
Pak de grootste plak en spuit deze helemaal vol met de vulling tot de rand.
En leg nu het andere plakje erop en vul deze ook weer met de vulling.
Herhaal dit tot de plakjes op zijn.
Zet de gevulde boompjes in de koelkast ongeveer 20 min.
Haal de boompjes uit de koelkast en bestrooi ze met bloemsuiker.
Tips voor extra afwerking
Maak dit recept met het Bakers@Home kerstpakket!