Recepten
Chocoladedip koekjes

Ingrediënten
200 g roomboter
1 ei
1 zakje chocolade druppels Melk Bakers@Home / Chocolade druppels puur Bakers@Home
Benodigdheden
Deegkom
Bakplaat
Papier cuisson
Bereiding
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C en spray de bakplaat in met bakspray.
Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.
Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.
Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om plakken aan de werkbank te voorkomen.
Steek de koekjes uit met een uitsteker naar eigen keuze en leg ze op een bakplaat.
Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje en breng dit aan met een kwast.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie, blijf goed roeren om de chocolade zo gelijkmatig mogelijk te smelten.
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.
Dip de koekjes voor de helft in de chocolade en leg het op het bakpapier.
Laat de chocolade hard worden, daarna zijn ze klaar om op te eten.