Chocoladedip koekjes


Gewone koekjes 2 choc

Benodigdheden

Bereiding

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.

  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 200°C en spray de bakplaat in met bakspray.

  • Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.

  • Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.

  • Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om plakken aan de werkbank te voorkomen.

  • Steek de koekjes uit met een uitsteker naar eigen keuze en leg ze op een bakplaat.

  • Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje en breng dit aan met een kwast.

  • Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.

  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie, blijf goed roeren om de chocolade zo gelijkmatig mogelijk te smelten.

  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.

  • Dip de koekjes voor de helft in de chocolade en leg het op het bakpapier.

  • Laat de chocolade hard worden, daarna zijn ze klaar om op te eten.

Producten in dit recept


kruimeldeeg mix 800 g

€ 5,33

Mix voor zanddeegkoekjes

Melkchocoladedrops 250 g

€ 5,08

Melkchocoladedrops

Donkere chocoladedrops 250 g

€ 4,84

Donkere chocoladedrops