Recepten
Notenkoekjes
Ingrediënten
400 g Kruimeldeeg Bakers@Home
200 g roomboter
1 ei
1 zakje notenmix Bakers@Home
Benodigdheden
Deegkom
Bakplaat
Bereiding
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C en spray de bakplaat in met bakspray.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.
Rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 3 millimeter.
Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om plakken aan de werkbank te voorkomen.
Steek de koekjes uit met een uitsteker naar eigen keuze en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje, breng dit aan met een kwast.
Bestrooi de bovenzijde van de koekjes met de notenmix.
Druk het een klein beetje aan zodat ze goed vast zitten.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.