Pepernoten


Pepernoten

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.

  • Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.

  • Als het een geheel is, is het deeg klaar.

  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  • Na de rusttijd, het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Spuit de bakplaat in met bakspray, of bekleed hem met bakpapier.

  • Rol het deeg uit met de hand tot een rol van 2 cm dik.

  • Snij stukjes deeg van ½ cm dik.

  • Draai balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat ongeveer 2 cm uit elkaar.

  • Duw ze een klein beetje plat zodat ze goed blijven liggen.

  • Bak ze af in het midden van de oven voor ongeveer 18 à 22 min.

  • Als ze uit de oven komen zullen ze nog wat zacht aanvoelen maar als ze afgekoeld zijn dan worden ze knapperig.

Tips voor extra afwerking

  • Smelt chocolade druppels au bain marie en doop de afgekoelde pepernoten hier in voor chocolade pepernoten!

Producten in dit recept


Speculaasmix 800 g

€ 6,15

Mix voor speculaas