Recepten
Pepernoten

Ingrediënten
800 g Speculaasmix Bakers@Home
220 g roomboter (kamertemperatuur)
2 eieren
Bereiding
Weeg alle ingrediënten af en doe deze bij elkaar in een mengkom.
Meng alle ingrediënten op lage snelheid, en daarna 4 minuten op middelhoge snelheid.
Als het een geheel is, is het deeg klaar.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Na de rusttijd, het deeg 15 seconden kort kneden met de hand.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Spuit de bakplaat in met bakspray, of bekleed hem met bakpapier.
Rol het deeg uit met de hand tot een rol van 2 cm dik.
Snij stukjes deeg van ½ cm dik.
Draai balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat ongeveer 2 cm uit elkaar.
Duw ze een klein beetje plat zodat ze goed blijven liggen.
Bak ze af in het midden van de oven voor ongeveer 18 à 22 min.
Als ze uit de oven komen zullen ze nog wat zacht aanvoelen maar als ze afgekoeld zijn dan worden ze knapperig.
Tips voor extra afwerking
Smelt chocolade druppels au bain marie en doop de afgekoelde pepernoten hier in voor chocolade pepernoten!