Moederdag Taartje


IMG 9079

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Deeg

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.

    Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200°C

    Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

    Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het voor ongeveer 15 seconden.

    Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.

    Gebruik hiervoor een beetje witte bloem om het plakken aan de werkbank te voorkomen.

    Steek met de grote taartring van 15cm diameter 2 plakken uit.

    Leg deze op de bakplaat, ongeveer 3 cm uit elkaar.

    Steek met de grootste uitsteker een cirkel uit het midden van de plakken zodat er een donutmodel ontstaat.

    Rol het resterende deeg nog een keer uit en steek diverse afmetingen van hartjes uit met de hartjes uitsteker.

    Leg deze op de bakplaat erbij.

    Bestrijk de koekjes met een losgeklopt eitje en breng dit aan met een kwast.

    Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 12 à 15 minuten.

    Laat na het bakken afkoelen op de bakplaat.

  • Vulling

  • Doe het water (25 °C) met de mix en de bloemsuiker in een kom.

    Meng dit met een garde gedurende 1 minuut tot een glad geheel.

    Laat het mengsel 15 minuten rusten op kamertemperatuur.

    Klop ondertussen met de mixer de roomboter luchtig gedurende 10 minuten op middelhoge snelheid.

    Voeg het mengsel toe in 5 delen op de laagste mengstand van de mixer.

    Belangrijk is dat het huidige deel telkens goed gemengd is voor je het volgende deel toevoegt.

    Herhaal dit tot het volledige mengsel door de opgeklopte roomboter is gemengd.

    Klop het geheel nog eens op gedurende 5 minuten op middelhoge snelheid.

    De vulling is klaar voor gebruik.

  • Taart opbouw

  • Leg de onderste grote koekjesring op een taartkarton of onderlegger.

    Knip het puntje van de spuitzak en doe er een glad spuitmondje in van ongeveer 1 cm doorsnede.

    Vul de spuitzak met botercrème.

    Spuit bolletjes op de onderste plak van ongeveer 1,5 cm hoog.

    Doe dit zodat de gehele koekjes ring is volgespoten met bolletjes.

    Leg nu de tweede ring er bovenop en plaats het geheel 20 minuten in de koelkast.

    Neem het uit de koelkast en spuit op de bovenste ring ook helemaal vol met bolletjes van ongeveer 1 cm hoog.

    Decoreer de bovenzijde met vers fruit of andere decoratie naar eigen keuze.

Producten in dit recept


kruimeldeeg mix 800 g

€ 5,33

Mix voor zanddeegkoekjes

Botercrème mix 800 g

€ 7,59

Mix voor botercrème