Recepten
Spiraalkoekjes
Ingrediënten
200 g roomboter
1 ei
1 flesje kleurstof Bakers@Home
Bereiding
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.
Kleur 1 deel met kleurstof in de gewenste kleur en laat het andere deel naturel.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.
Rol het naturel deeg uit met een rolstok tot een langwerpige plak van ongeveer 5 millimeter dik.
Herhaal dit voor het gekleurde deeg.
Bestrijk de naturel plak nu lichtjes vochtig met water en een kwast.
Leg de gekleurde plak deeg erop en druk het zachtjes aan.
Rol de twee deegstukken op tot een pil van 5 cm dik.
Laat de pil nog eens 30 min rusten in de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.
Haal het deeg uit de koelkast en snij hier plakjes van van ongeveer 4 mm dik.
Leg ze ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat zodat ze niet tegen elkaar gaan bakken.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar in gedurende 12 à 15 minuten.
Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.