Spiraalkoekjes


Spiraalkoekjes

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.

  • Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken.

  • Kleur 1 deel met kleurstof in de gewenste kleur en laat het andere deel naturel.

  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  • Spray de bakplaat in met bakspray of bekleed hem met bakpapier.

  • Haal het deeg uit de koelkast, en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.

  • Rol het naturel deeg uit met een rolstok tot een langwerpige plak van ongeveer 5 millimeter dik.

  • Herhaal dit voor het gekleurde deeg.

  • Bestrijk de naturel plak nu lichtjes vochtig met water en een kwast.

  • Leg de gekleurde plak deeg erop en druk het zachtjes aan.

  • Rol de twee deegstukken op tot een pil van 5 cm dik.

  • Laat de pil nog eens 30 min rusten in de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C.

  • Haal het deeg uit de koelkast en snij hier plakjes van van ongeveer 4 mm dik.

  • Leg ze ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat zodat ze niet tegen elkaar gaan bakken.

  • Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven gaar in gedurende 12 à 15 minuten.

  • Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de bakplaat.

Producten in dit recept


kruimeldeeg mix 800 g

€ 3,72

Mix voor zanddeegkoekjes

Vetoplosbare kleurstof - rood

€ 2,57

Rode kleurstof

Vetoplosbare kleurstof - blauw

€ 2,51

Blauwe kleurstof

Vetoplosbare kleurstof - groen

€ 2,60

Groene kleurstof