Chocolade melocakes


Bakers at home Mellowcakes

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Recept voor 35 melocakes

  • Bereiding deegbodem

  • Roer de poedersuiker en de boter (op kamertemperatuur) tot een gladde massa.

    Meng er de dooiers en het ei onder.

    Voeg de gezeefde bloem toe en kneed deze massa zo kort mogelijk.

    Bedek met een plasticfolie en bewaar 1 uur in de koelkast.

    Rol het deeg dun uit tot 3mm dikte.

    Steek ronde vormen uit van 4 cm diameter en leg deze op een bakplaat die je met bakpapier hebt bedekt.

    Bakken op 180°C gedurende 10 minuten of tot een mooie goudgele kleur.

    Laat ze daarna afkoelen.

  • Bereiding schuim

  • Kook de kristalsuiker en het water met het vanille merg op tot 115°C.

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

    Ontvet de kom van de keukenrobot met de azijn en wrijf deze goed droog.

    Klop er het eiwit in stijf.

    Giet er langzaam de warm gekookte suikersiroop bij al kloppend.

    Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg deze bij het warme eierbeslag.

    Laat het geheel luchtig kloppen op een lagere snelheid.

    Als de massa lauw is, vul je spuitzak met het schuim en spuit je een mooie bol op elk koekje.

    Laat alles op kamertemperatuur afkoelen.

  • Afwerking

  • Kristalliseer een 500g melkchocolade au bain-marie of in de microgolfoven.

    Dompel de koekjes met guimauve in deze chocolade met behulp van een vork en plaats ze na het onderdompelen op bakpapier.

    Laat ze uitharden op kamertemperatuur.

Tips voor extra afwerking

  • Je kan steeds de guimauve kleuren en andere smaken geven door middel van kleur- en/of smaakstoffen.

Producten in dit recept


Bloemsuiker 300 g

€ 3,08

Bloemsuiker

Gelatineblaadjes 12 stuks

€ 1,19

12 st. gelatineblaadjes

Vanillestokken zwart 3 stuks

€ 11,34

Zwarte vanillestokken

Melkchocolade callets 823 (33,6%) 2,5 kg

€ 23,75
Nieuw

Melkchocolade callets 823