Recepten
Frangipane chocolade amandeltaart
Ingrediënten
Deeg:
400 g Kruimeldeeg mix Bakers@Home
200 g roomboter (kamertemperatuur)
1 ei
Vulling:
200 g Frangipanemix Bakers@Home
70 g roomboter (kamertemperatuur)
1 ei
Decoratie:
1 zakje Amandelschaafsel Bakers@Home
1 zakje Bloemsuiker Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Bakvorm
Rolstok
Bereiding
Deeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Verwerk alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Klop de roomboter 1 minuut op lage snelheid soepel.
Voeg de frangipanemix toe en klop het geheel nog eens 3 minuten op middelhoge snelheid.
Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en meng deze op lage snelheid door het beslag tot alles goed is opgenomen.
Herhaal dit net zo lang tot alle eieren zijn verwerkt.
Meng nu kort de chocoladedruppels er doorheen zodat ze goed verdeeld zitten.
Opbouw taart
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spray de bakvorm in met bakspray.
Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.
Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.
Bekleed de bakvorm met het uitgerolde deeg.
Vul de taartvorm nu met de vulling voor ongeveer ¾.
Bestrooi de bovenzijde van de taart volledig met de geschaafde amandelen.
Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 20 à 30 minuten.
Laat de taart afkoelen in zijn vorm en bestrooi hem met bloemsuiker.