Frangipane chocolade amandeltaart


Frangipane chocolade amandeltaart

Ingrediënten

Benodigdheden

Bereiding

  • Deeg

  • Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.

    Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.

    Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

  • Vulling

  • Verwerk alle ingrediënten op kamertemperatuur.

    Klop de roomboter 1 minuut op lage snelheid soepel.

    Voeg de frangipanemix toe en klop het geheel nog eens 3 minuten op middelhoge snelheid.

    Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en meng deze op lage snelheid door het beslag tot alles goed is opgenomen.

    Herhaal dit net zo lang tot alle eieren zijn verwerkt.

    Meng nu kort de chocoladedruppels er doorheen zodat ze goed verdeeld zitten.

  • Opbouw taart

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

    Spray de bakvorm in met bakspray.

    Haal het deeg uit de koelkast en kneed het heel kort voor ongeveer 15 seconden.

    Rol het deeg uit met een rolstok tot een dikte van 3 millimeter.

    Bekleed de bakvorm met het uitgerolde deeg.

    Vul de taartvorm nu met de vulling voor ongeveer ¾.

    Bestrooi de bovenzijde van de taart volledig met de geschaafde amandelen.

    Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gaar gedurende 20 à 30 minuten.

    Laat de taart afkoelen in zijn vorm en bestrooi hem met bloemsuiker.

Producten in dit recept


kruimeldeeg mix 800 g

€ 3,72

Mix voor zanddeegkoekjes

Frangipanemix 800 g

€ 6,07

Mix voor frangipane

Donkere chocoladedrops 250 g

€ 4,08

Donkere chocoladedrops

Amandelschaafsel 300 g

€ 6,63

Amandelschaafsel

Bloemsuiker 300 g

€ 2,77

Bloemsuiker