Recepten
Noten tarte tatin
Ingrediënten
Deeg:
400 g Kruimeldeeg mix Bakers@Home
200 g Roomboter (kamertemperatuur)
1 ei
Vulling:
100 g Roomboter
200 g Kristalsuiker
10 ml Water
70 g Witte amandelen Bakers@Home
70 g Bruine hazelnoten Bakers@Home
70 g Walnoten Bakers@Home
40 g Rozijnen Bakers@Home
Benodigdheden
Mengkom
Pan
Lepel
Taartvorm
Bereiding
Deeg
Verwerk alle grondstoffen op kamertemperatuur.
Doe alle ingrediënten in een kom en kneed 3 à 5 minuten tot een deeg.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vulling
Doe de boter in de pan en laat smelten.
Doe de suiker erbij en voeg 2 eetlepels water toe.
Verwarm alles op halfhoog vuur, totdat de suiker vloeibaar is en mooi lichtbruin kleurt.
Voeg de noten en de rozijnen toe en laat ze op laag vuur 3 minuten karamelliseren.
Rol het deeg uit op een dikte van 5 mm.
Giet het notenmengsel in een ingevette taartvorm.
Leg de deegplak hier bovenop en duw hem een klein beetje aan.
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak het nog eens 12 à 15 min op 180 graden.
Na het bakken de taart 3 min laten staan en daarna omdraaien.
Let op; dit is gevaarlijk door de zeer hete suiker.
Tips voor extra afwerking
Maak dit recept met ons tweede Kerstpakket!